Wilbert van Straaten 

Als Uw Mantelzorgmakelaar ben ik primair werkzaam in regio Gouda, Oudewater en de Krimpenerwaard. Voor vragen buiten deze regio ben ik zeker ook beschikbaar. 

Na twintig jaar werken in ondersteunende diensten ten behoeve van de thuis-, kraam- en verpleeghuiszorg werd het voor mij tijd om direct te gaan helpen. Ik heb in die tijd veel ervaring opgedaan over wet- en regelgeving en een groot netwerk opgebouwd. Tijd dus om dit te gaan gebruiken om mantelzorgers te helpen de zorg voor hun naaste zinvol, leuk en draagbaar te laten zijn. 

De meeste ervaring heb ik opgedaan in de ouderenzorg waar ik o.a. zorginkoper, financieel coördinator en zorgadministrateur was voor verschillende instellingen in Zuid-Holland en Utrecht. Momenteel ben ik beleidsmedewerker bij Verpleeghuis de Wulverhorst in Oudewater.  

Sinds 2014 ben ik erg betrokken geraakt bij de opvang en inburgering van vluchtelingen in de Krimpenerwaard. Samen met kennissen zijn we een stichting begonnen voor integratie in de Krimpenerwaard: Stichting Krimpenerwaard intercultureel. Terwijl ik dit schrijf zijn er al meer dan 100 vrijwilligers die meehelpen als taalmaatje, gezinshulp of baanmaatje om onze medelanders te helpen een plaats te vinden in de dorpen en stadjes in de Krimpenerwaard. Dit heeft me geleerd om buiten de hokjes te kijken, 

Ik geloof sterk in een persoonsgerichte en onafhankelijke aanpak. Elke situatie is weer anders, elk mens is anders in zijn wensen, mogelijkheden en omstandigheden. Ik kan met mijn kennis, creativiteit, rustige persoonlijkheid en lokaal netwerk ervoor zorgen dat de hulp voor uw naaste is wat u ervan verwacht. 

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om onbeantwoorde vragen te hebben over de zorg die u geeft, daarom ben ik altijd bereikbaar en probeer ik u zo snel mogelijk te helpen. Daarom werk ik ook zelfstandig en onafhankelijk maar wel met een team van gelijkgestemde mantelzorgmakelaars van Uw Mantelzorgmakelaar zodat we elkaar kunnen aanvullen in kennis, netwerk en tijd.