Verkiezingen en Mantelzorg

Deze maand mochten we ons nieuwe kabinet kiezen. Aangepaste verkiezingen, dat wel. Vol goede moed en met mondkapje de lokale basisschool in die voor de gelegenheid als stemlokaal was ingericht. Als school was hij twee dagen geleden weer gesloten; 20 kinderen op de school waren positief getest.
Daar ging het over in de rij voor de stembus, de school weer dicht, de kinderen weer thuis. Het leidt af van waarvoor we hier zijn, het stemmen!
Zachtjes vraag ik aan een meneer achter mij in de rij wat voor hem nu belangrijke thema's zijn bij het kiezen van de partij waarop hij gaat stemmen.
De natuur, de dieren en de zorgmedewerkers kwam er vlot uit....daar richt hij zich op. Mantelzorgers? Ja, ja dat is ook belangrijk. Zijn dochter zorgt al jaren voor hem, maar als mantelzorger ziet hij haar niet.
Toch zijn er ook mooie plannen vanuit de politiek om de positie van de mantelzorger te verbeteren, we gaan dit natuurlijk nauwgezet volgen. 
Wilt u meer weten over de visie op mantelzorg van de verschillende politieke partijen? Klikt u dan op deze link; 
https://www.mantelzorg.nl/nieuws/verkiezingsprogrammas-onder-de-loep-hoe-willen-politieke-partijen-mantelzorgondersteuning-verbeteren/