PERSBERICHT 16 maart 2021

BMZM wil meer bekendheid voor mantelzorgmakelaars

 

In een recent onderzoek in opdracht van MantelzorgNL, de vereniging voor mantelzorgers, is berekend dat mantelzorg de maatschappij 32 tot 44 miljard euro aan zorgkosten bespaart. Het loont dus om te investeren in een goede ondersteuning van mantelzorgers, waardoor zij de zorg langer en beter kunnen volhouden. Mantelzorgmakelaars helpen mantelzorgers bij het regelen van de zorg. De BMZM, beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars vindt het belangrijk dat mantelzorgers, maar ook gemeenten en werkgevers, makkelijk de weg naar een mantelzorgmakelaar vinden.

Onlangs lanceerde de BMZM haar vernieuwde website www.bmzm.nl en twee webpagina’s, een voor mantelzorgers www.hulpvoormantelzorgers.nl en een voor werkgevers www.mantelzorgmakelaarsnederland.nl. Daarmee wil de BMZM het beroep van mantelzorgmakelaar bekender en beter vindbaar maken voor mantelzorgers, werkgevers en gemeenten.

 

Mantelzorg vormt het fundament van de zorg in Nederland. Een op de drie Nederlanders van 16 jaar of ouder is mantelzorger. Onbetaald en meestal ongeschoold zorgen mantelzorgers voor hun naasten. Mantelzorg valt vaak niet mee, zeker omdat de zorg steeds ingewikkelder wordt. Mantelzorgmakelaars hebben verstand van wet- en regelgeving en kennen de weg in zorgland. Professioneel en onafhankelijk ondersteunen zij mantelzorgers in het vinden en regelen van de zorg voor hun naaste. Zo dragen mantelzorgmakelaars eraan bij dat mantelzorgers meer rust krijgen en niet overbelast raken.

De vernieuwing van de websites is onderdeel van het professionaliseren van de communicatie van de BMZM en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

__________________________________________________________________________

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Joke of Wilbert via 06-13858398